Fisioteràpia

La fisioteràpia és una disciplina dins de la qual hi ha diverses especialitats. Una d'elles és la fisioteràpia neurològica, que se centra en la rehabilitació de persones amb lesions en el sistema nerviós.

Per establir un diagnòstic i traçar un pla de rehabilitació, el professional analitza la capacitat de moviment del pacient i les possibilitats de recuperar-se totalment o parcialment de lesions nervioses congènites o causades per accidents o malalties.

El nostre valor afegit és que disposem d'una llitera especialment dissenyada per a persones amb mobilitat reduïda i una grua de sostre que permet realitzar transferències d'una manera còmode, ràpida, senzilla i segura.

L'objectiu de la fisioteràpia neurològica és millorar el pronòstic i recuperar la màxima funcionalitat de pacients que presenten dificultats d'equilibri, control muscular i mobilitat. A més, el tractament serveix per alleujar el dolor i prevenir certes malalties mantenint un nivell adequat de salut.

Ajuda a pacients que, a causa d'una malaltia o un accident, han vist reduïda la seva autonomia personal.

Amb aquesta teràpia s'obtenen beneficis com:

> Millorar la mobilitat, les alteracions de la sensibilitat i la coordinació.
> Millorar l'estabilitat postural.
> Aconseguir un major nivell d'autonomia personal.
> Millorar destreses que s'ha perdut per diverses causes.
> Alleujar els dolors musculars causats per una lesió neurològica.
> Adquirir més seguretat a l'aixecar-se, caminar i seure.
> Economitzar esforços innecessaris.


Després d'una completa avaluació del/la pacient, el/la professional dissenya un tractament personalitzat. Segons la patologia, s'apliquen diferents tècniques i teràpies per millorar la qualitat de vida.


Una de les principals conseqüències de la manca de mobilitat i de les pròpies lesions neurològiques és el dolor, el que resulta encara més limitant. El dolor en aquests pacients sol presentar-se en les articulacions (espatlles, genolls, malucs ...) i, de vegades, es deu a un to muscular elevat.

Els mètodes de la fisioteràpia neurològica també inclouen tècniques específiques per tractar i reduir el dolor mantenint el to muscular adequat. El conjunt de teràpies té com a objectiu que el pacient sigui més autònom i visqui amb menys dolor.