BLOG

Una vida activa en la salut física i emocional

21/05/2020
Laia Planella | Educadora Física Esportiva del MIFAS Active (Col. 59.361)

L’exercici promou la salut física i emocional al llarg de la vida, reduint el risc de mortalitat i disminuint la prevalença de complicacions de la salut que contribueixen a patir malalties cròniques.

L’activitat física és qualsevol moviment provocat pels músculs esquelètics que produeix una despesa d’energia. I l’exercici físic és un subconjunt d’activitat física caracteritzat per estar estructurat, planificat i repetitiu que té com a finalitat la millora o el manteniment de la forma física.

Mantenir un estil de vida sedentari, o amb poca activitat física o gairebé nul·la, pot comportar malalties cardiovasculars, trastorns musculoesquelètics, trastorns psicològics, malalties pulmonars, trastorns metabòlics i fins i tot càncer.

Cal mencionar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) fa una prescripció d’exercici físic per tenir una bona salut, i recomana fer ≥150 minuts a intensitat moderada o ≥75 minuts a intensitat alta a la setmana.

La importància de fer exercici físic:

L’exercici promou la salut física i emocional al llarg de la vida, reduint el risc de mortalitat i disminuint la prevalença de complicacions de la salut que contribueixen a patir malalties cròniques i redueix els límits que les patologies puguin imposar al cos. També requereix integrar les respostes fisiològiques a través dels sistemes musculoesquelètic, cardiovascular, autonòmic, pulmonar, termoregulador i immunològic.

És el mètode més efectiu, segur, assequible i empoderador per reduir el dolor crònic, i les persones que es mantenen actives pateixen menys dolor, depressió i estrès. Tanmateix, perceben una millor qualitat de vida i un millor concepte del seu físic.

Com hem mencionat al principi, ha de ser estructurat i planificat. Per aquest motiu, el més adequat és contactar amb Educadors Físics Esportius per tal que ens assessorin i ens controlin la intensitat, el volum i la tècnica dels exercicis.

Així doncs, ara que arriba el bon temps és un bon moment per canviar el nostre estil de vida i començar a fer exercici físic. Tenim més hores de sol i més temps lliure. No obstant, també s’han de tenir en compte els horaris i el lloc perquè la calor pot ser perjudicial.

Aprofita aquests dies d’estiu per venir a MIFAS Active a entrenar amb la nostra educadora física esportiva i fes un canvi a la teva vida!

A més, del 20 de juliol al 30 d’agost totes les sessions estaran al 50% de descompte, perquè et volem ajudar a activar-te!

Servei d'entrenaments personals MIFAS Active: ENTRA AQUÍ

Comentaris