BLOG

Entrevistem a Àlex Vilar, client del Centre de Salut i Esport MIFAS Active

12/02/2021
MIFAS Active

Avui, el protagonista de la nostra entrevista és l’Àlex Vilar, afectat d’esclerosi múltiple, una malaltia crònica degenerativa que afecta el sistema nerviós central, d’adults joves d’entre 20 i 40 anys.

L’Àlex és soci actiu de MIFAS i client del nostre centre MIFAS Active des de fa una mica més d’un any i en aquesta entrevista ens explica que, des de que ve al centre, ha anat mantenint la força i la destresa i ha notat millora en algunes habilitats motrius,  sobretot, ha recuperat força per a les transferències.

Us animem a que llegiu el seu testimoni!

Quants anys tens?

Tinc 35 anys.

A quina edat van començar a aparèixer els primers símptomes?

Cap als 28-29 anys.

Aquests primers símptomes, com es van manifestar?

Al principi em fallava la cama esquerra però només de tant en tant, quan caminava molta estona. Això es va anar fent de forma progressiva més freqüent fins que va ser permanent i vaig haver de començar a utilitzar bastó. Després va anar empitjorant fins que vaig necessitar la cadira de rodes.

Quin tipus d’esclerosi tens?

Esclerosi Múltiple Primària Progressiva.

Quins canvis físics has patit des de que et van diagnosticar la malaltia?

Com he comentat abans, vaig començar tenint dificultats per moure les cames i va anar a més, especialment la cama esquerra. Però a això també s'hi va sumar espasticitat de les extremitats, que és la sensació de rigidesa. A més, amb el temps han anat apareixent altres símptomes com dificultats per als moviments fins de les mans, una mica d'alteracions al pronunciar (el que s'anomena disàrtria) i pèrdua de visió. Però el que més m'afecta és la debilitat generalitzada, em canso molt fàcilment.

Quant temps fa que vens al nostre centre?

Una mica més d'un any.

Amb què t’ha ajudat?

No només hem fet una feina de manteniment, sinó que també noto milloria en algunes habilitats motrius com que he recuperat una mica de mobilitat de la cama esquerra i tinc més força per fer les transferències. A més, les professionals del centre s’han preocupat de donar-me consells sobre ajudes tècniques que em poden facilitar el dia a dia. I tot el personal que hi treballa és molt agradable!

Aconsellaries el centre MIFAS Active a persones amb la teva mateixa situació?

I tant! Sense cap mena de dubte. M'ha aportat moltes coses, tant a nivell físic com emocional.

Comentaris